Gyógykezelés

Több egészségügyi problémája is van? Az gyűgyi gyógyvíz egyedi összetételének köszönhetően egyszerre több betegség kezelésére is alkalmas.

Miért éppen a gyűgyi gyógyvíz?

A gyűgyi gyógyvíz a világ legértékesebb vizeinek egyike. A helyiek által „prdlavkának“ nevezett magas ásványianyag-tartalmú víz az egyedi szén-dioxid és hidrogén-szulfid kombinációnak köszönhetően több betegség egyidejű kezelését teszi lehetővé. Hasonló összetételű víz Európában csak a franciaországi Vichyben található.

 • Mozgásszervi betegségek
 • Szív- és érrendszeri betegségek
 • Idegrendszeri betegségek
 • Szakmai túlterhelés okozta betegségek
 • Megelőzés

A gyűgyi gyógyvíz számos betegség kezelésére alkalmas, mert...

 

a benne lévő szén-dioxid és hidrogén-szulfid a szervezetben kölcsönösen támogatják egymás hatását. A szén-dioxid jelentősen növeli a bőr vérellátását, amely hatással van a hemodinamikára (tehát a vérnyomásra és a vér áramlására) és a perifériás érellenállás csökkenésére. Ezáltal csökken a pulzusszám, a szív működése gazdaságosabb lesz és javulnak a vér és a vérplazma reológiai tulajdonságai (vörösvértestek rugalmasabbak, a trombociták felhalmozódása csökken).

Az gyógyvízben található kén-hidrogénből és hidroszulfidból származó kén annál nagyobb mértékben szívódik fel a kötőszövetben, minél sérültebb a szövet. Ezen kívül a kénes víz növeli a hajszálerek és artériák tágulását. Növeli a vazoaktív (erekre ható) anyagok szintjét, hatással van a perifériás szimpatikus idegvégződésekre. Csökkenti a fájdalomérzetet és hasonló hatást gyakorol a hemodinamikára, mint a szén-dioxid.

A szén-dioxid és a hidrogén-szulfid kölcsönös szinergikus hatását használják fel polimorbiditás kezelésekor (kardiovaszkuláris, mozgásszervi és idegrendszeri megbetegedések kombinációja). Ezért a Gyűgyi fürdőben egy gyógyüdülés keretén belül egyidejűleg kezelik például az ischaemiás szívbetegséget, szívroham utáni állapotot, a magas vérnyomást, de a mozgásszervek degeneratív és gyulladásos megbetegedéseit és a neurológia betegségeket is.

Gyűgyi Fürdő, Rt. a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumán belül működő Gyógyfürdők Országos Bizottsága által hozott határozat alapján kapott engedélyt a természetes gyógyfürdő működtetésére a 2005-ös évi 538. számú természetes gyógyvizekről, természetes gyógyfürdőkről, fürdőhelyekről és természetes ásványvizekről szóló törvény 41. § 1. bekezdésének és a 42. § b) pontjának értelmében.

A Gyűgyi Fürdő Rt. kizárólag 18 éven felüli személyeknek nyújt fürdői gyógyászati ellátást. A weboldalon található gyógyüdüléseket csak 18 éven felüliek rendelhetik meg. 

 

Olvass tovább
Gyógykezelés

Gyógyüdülések az egészségbiztosító támogatása nélkül

 • A Medical Gold csomag

  4 és több éjszakás gyógyüdülés 
  3 gyógykezelés + medence, teljes ellátás
  Ár 59 €-tól (fő/éj főszezonon kívül)

  5%-os kedvezmény ON-LINE foglalás esetén

 • A Medical Silver csomag

  4 és több éjszakás gyógyüdülés 
  2 gyógykezelés + medence, félpanzió
  Ár 52 €-tól (fő/éj főszezonon kívül)

 • A Medical Mini csomag

  Időtartalma: 3 éjszaka
  7 gyógykezelés + medence, teljes ellátás
  ár 210 €-tól (fő/tartózkodás főszezonon kívül)

 • A Medical Platinum csomag

  gyógyüdülés az igényesebbeknek
  4 és több éjszakás
  4 gyógykezelés + medence, teljes ellátás
  Ár 89 €-tól (fő/éj főszezonon kívül)

  5%-os kedvezmény ON-LINE foglalás esetén

 • A Medical Minerál csomag

  3 és több éjszakás gyógyüdülés
  2 gyógykezelés + medence, teljes ellátás
  Ár 43 €-tól (fő/éj főszezonon kívül)

 • A Medical Senior csomag

  5 és több éjszakás gyógyüdülés időseknek
  1 gyógykezelés + medence, félpanzió
  Ár 41 €-tól (fő/éj főszezonon kívül)

 • A Medical Ambulant csomag

  gyógykezelés elszállásolás nélkül
  lehetséges 1 naptól
  3 gyógykezelés
  Ár 29 €-tól (fő/nap)

Gyógyüdülések az egészségbiztosító támogatásával

 • A csoport

  Ebbe a csoportba azok a betegségek tartoznak, amelyek esetén az egészségbiztosító téríti a gyógykezelés, a szállás és étkezés díját. Tanácsot adunk a beutaló elintézését illetően, valamint azt is megtudhatja, mi mindenre kell ügyelnie.

 • B csoport

  Ebbe a csoportba azokat a betegségeket soroljuk, amelyek esetén az egészségbiztosító a gyógykezelés díját téríti. A szállást és az étkezést a biztosított fizeti. Tájékoztatjuk a szállás és az étkezés költségeiről és arról, hogyan foglaljon kényelmesen on-line időpontot.

 • Partnerrel a gyógykezelésen

  Gyógyüdülés kedvezményes áron azoknak, akik partnere fürdőgyógyászati kezelésen vesz részt, amelyet teljesen, vagy részben térít az egészségbiztosító. Önfizető vendégként ön is részt vehet a gyógyüdülésen, kedvező áron.