Dudinka strandfürdő

Egy kis gyorstalpaló azoknak, akik még nem ismerik Dudinka történetét: Dudinka egy csodaszép tündér, akinek Gyűgy a gyógyító vizét köszönheti. Állítólag (bár ebben minden gyűgyi kivétel nélkül hisz) a helyi forrást ő változtatta gyógyerejűvé. Valamikor régen a tündér ennek a víznek köszönhetően mentette meg egy római hadvezér fiát.

 

Ezért adja vissza a gyűgyi víz oly sok ember egészségét a mai napig és ezért van fürdőhely Gyűgyön.

 

A gyógyszállóktól nagyjából 300 m-re található a strandfürdő, amely Dudinka nevét viseli. Az ide látogatóknak pihenést, vízparti szórakozást nyújt és az egészségüknek is jót tesz.

Kúpalisko Dudinka

5 ok, amiért érdemes ellátogatni a Dudinka strandfürdőbe

1. medencék és gyógyvíz

Kiterjedését és befogadóképességét tekintve Dudinka a kisebb és nyugodtabb (családias) strandfürdők közé sorolható. 4 medencével rendelkezik:

  • rekreációs medence- hossza 25 m, szélessége 12,5 m, mélysége 1,30 m, a víz hőmérséklete 26-28 °C 
  • élménymedence – családi csúszda, vízcsatorna vízsugárral, a víz hőmérséklete 28°C
  • gyermekmedence – maximális mélysége 0,4 m, a víz hőmérséklete 30°C
  • gyógyvizes medence gyűgyi gyógyvízzel – mélysége 1,05-1,14 m, a víz hőmérséklete 33 - 34°C 

A gyógyvizes ülőmedence úszásra nem alkalmas és használata 15 év alatti gyerekeknek nem ajánlott. Ideális azoknak, akik kezeltetni szeretnék az ízületeiket, csontjaikat, magas vérnyomásukat. Szív és érrendszeri megbetegedésekben szenvedőknek nem tanácsos sokáig tartózkodni a medencében. Az orvosok által ajánlott tartózkodási idő hossza a gyógymedencében 30 perc.

Fontos tudni, hogy a gyűgyi gyógyvíz oxidációt (feketedést) okoz az ezüstön, alacsonyabb karátos aranyon és bizsukon, ezért azt ajánljuk, vegye le ékszereit az ásványvizes medence használata előtt.

Kúpalisko Dudinka - minerálny bazén

2. ingyenes vízi élményelemek

Az összes vízi élményelem használata a fürdő területén (csúszdák, vadvíz, vízsugarak) díjmentes, csakúgy, mint a székek, öltözők és a gyermekrészleg is. Igénybevételükért nem fizet felárat, mint más strandfürdőkben, kivéve az gyógyvizes medencét, ahová a belépés fizetett (30 min./1,70 €). 

Kúpalisko Dudinka - atrakcie

3. finom falatok

A Dudinka strandfürdő büféi és standjai ízletes finomságokkal várják a látogatókat.

4. díjmentes parkolás

Díjmentes parkolás kamerával megfigyelt parkolóban kb 150 m-re a fürdő területétől a Rubín gyógyszálló közelében. Ha hosszabb ideig tartózkodik nálunk, ajánljuk figyelmébe a közeli Rubín éttermet nyári terasszal, a sportközpontot bowling- és squash-pályával, vagy a Wellnea vitális világot. Kényelmesen elüldögélhet a Minerál szálló árnyékos teraszán is.

Kúpele Dudince - parkovisko

5. nem fog unatkozni

A Dudinka strandfürdőben biztosan nem fog unatkozni – a medencéken, úszáson és napozáson kívül lehetősége van kipróbálni a strandröplabdát vagy a maxi-sakkot. Gyermekei játszhatnak a homokozóban, mászókán, hintán, csúszdán. A gyerekek és felnőttek jókedvéről júliusban és augusztusban animátorok gondoskodnak. 

Kúpalisko Dudinka - Kúpele Dudince
Kúpalisko Dudinka - Kúpele Dudince
Kúpalisko Dudinka - Kúpele Dudince
Kúpalisko Dudinka - Kúpele Dudince
Kúpalisko Dudinka - Kúpele Dudince