Üdülési utalvány munkavállalók részére

2019 januárjától a munkavállalók a megfelelő feltételek teljesítésekor üdülési utalványra jogosultak. Hogyan érvényesítheti ezeket a Gyűgyi Gyógyfürdőben?

Hogyan intézzem el az üdülési utalványt

  • munkáltatójánál érdeklődjön a hozzájárulás elismerésére vonatkozó igényéről (ez nem történik automatikusan)
  • válasszon az üdülések kínálatából
  • rendelje meg üdülését telefonon +421 45 550 4444 vagy a foglalási űrlapon online, a megjegyzésben tüntesse fel " üdülési utalvány érvényesítése" – ha üdülési utalványát elektronikus kártyával kívánja érvényesíteni, tüntesse fel annak megnevezését
  • fizetés a helyszínen az érkezési napon (az Ön nevére kiállított adóbizonylat kiállítása)
  • munkáltatójánál az üdülési költségeket a bizonylattal igazolja

 

Az üdülési utalvány érvényesítésének háromféle módja:

 

1. A Gyűgyi Gyógyfürdőben általunk kiállított üdülést igazoló számlát az üdülés befejezése után adja le munkáltatójának.
2. Az üdülés megkezdésekor Edenred bankkártyával fizet.
3. A http://www.benefitplus.sk weboldalon található kontója alatt megjelöli a Gyűgyi Gyógyfürdőt és az az üdülési utalvány értékében érvényesíti az utalványt az üdülésre.

 
Figyelmeztetés: Az üdülési utalvány érvényesítésének módjáról munkáltatójánál kaphat tájékoztatást. 

Az üdülésre szóló hozzájárulás mértéke

A munkáltató köteles hozzájárulni munkavállalója üdültetéséhez (aki "teljes munkaidőben" foglalkozatott) az üdülési költség 55 % -nyi összegével, ami egy naptári évben nem haladja meg a 275 € összeget. 

Mire használhatom fel az üdülési utalványt

  • legkevesebb 2 éjszakás elszállásolást nyújtó idegenforgalmi szolgáltatásokra az SZK területén
  • legkevesebb 2 éjszakás étkeztetési vagy egyéb üdüléssel kapcsolatos szolgáltatásokal járó üdülési csomagra az SZK-ban  
  • legkevesebb 2 éjszakás étkeztetéssel egybekötött elszállásolás az SZK-ban
  • az SZK területén iskolai szünidő alatt szervezett többnapos aktivitások, üdültetési rendezvények a munkavállaló alapiskolát /nyolcéves gimnázium 1.-4. évfolyamát/ látogató gyermeke számára

Náš tip

 

Tippünk: 

Amennyiben Ön a Gyűgyi Gyógyfürdő kínálatából választ üdülést egy naptári évben, melynek összértéke nem haladja meg az 500 €-t, munkáltatója köteles a választott üdülés költségeinek 55 %-át megtéríteni (pontosan 275 eurót, ami a maximális éves üdülési hozzájárulás a munkáltató részéről).

Az üdülési utalvány a gyógyászati és relaxációs üdülésekre is érvényes, de felhasználható az egészségbiztosítók által jóváhagyott B csoportba tartozó részlegesen térített fürdői gyógykezelések esetében is.  

 

A munkáltató hozzájárul a munkavállalóval egy háztartásban élő személyek üdültetéséhez is, amennyiben azok a munkavállalóval együtt üdülnek. Tehát magával viheti férjét/feleségét, élettársát, gyermekét, vagy szüleit.

 

 

Mikor igényelhetem az üdülési utalványt

A Munka Törvénykönyve módosítása értelmében 2019 januárjától minden munkáltató, aki 49 főnél több munkavállalót foglalkoztat, köteles hozzájárulni alkalmazottai üdüléséhez. Ez azt jelenti, hogy ez a hozzájárulási kötelezettség csak az 50 és ennél több főt foglalkoztató munkáltatókra vonatkozik. A munkáltató a hozzájárulást a munkavállaló kérelme alapján fizeti ki.

A hozzájárulást minden olyan munkavállaló kérelmezheti, akinek legalább 24 hónapja tartó munkaviszonya van a munkáltatónál.