Ásványvizes kád- vagy medencefürdő

Fürdőnkben a gyűgyi ásványvízzel történő gyógykezelés alapjául szolgáló gyógymódnak két változatát kínáljuk ügyfeleinknek – kád- vagy medencefürdőt száraz pakolással.

 

Miért képes a gyűgyi víz a betegségek ilyen széles skáláját gyógyítani?

A jelenlevő szén-dioxid és dihidrogén-szulfid a testbe történő behatolásuk során egymást segíti. A széndioxid jelentősen növeli a bőr vérkeringését, ami hatással van a hemodinamikára és a perifériás vascularis ellenállás csökkentésére. Ez a szisztolés és a diasztolés vérnyomáscsökkenéséhez vezet. Ezen kívül csökken a szívfrekvencia, javul a szívmunka gazdaságossága valamint a vér és a vérplazma reológiai tulajdonsága (azaz a vörös vérsejtek nagyobb rugalmassága és a vérlemezek felhalmozódásának csökkenése).

 

Az ásványvízben található dihidrogén-szulfidból és hidro-szulfidból felszívódott kén annál gyorsabban gyülemlik fel a kötőszövetben, minél sérültebb a kötőszövet. Ezen felül a kéntartalmú víz tágítja a hajszálereket és az artériát. Növeli a vazoaktív anyagok szintjét, hatással van a perifériás szimpatikus idegvégződésekre. Csökkenti a fájdalom érzetet és a hemodinamikára a széndioxidhoz hasonló hatással van.

 

 Pont a szén-dioxid és a dihidrogén-szulfid egymást kölcsönösen erősítő hatása van kihasználva a polymorbiditás (a szív- és érrendszeri betegségek kombinációja a mozgásszervi és az idegrendszeri betegségekkel) kezelésénél. Éppen ezért a Gyűgyi Gyógyfürdőben eltöltött egy gyógykezelésekkel összekötött itt-tartózkodás során kezelni lehet pl. az ischaemiás szívbetegséget, a szívizom infarktus utáni állapotot, a magas vérnyomást, de a degeneratív illetve gyulladásos mozgásszervi betegségeket és az idegrendszeri megbetegedéseket is.

 

A medence- vagy kádfürdő a fürdőbeli tartózkodás alapja. Az ásványvíz maximális gyógyító hatása akkor jelentkezik, ha a fürdőt nyugodt légkörben, a víz felesleges kavargatása és felesleges mozgás nélkül használjuk.

Kategória: 
Gyógyvizes fürdő
Doctor: 
Igen
Típus: 
Alap
Cím: 
20 min
« all procedures